Second Hand

Tisdagar kl 18-20 Gåvoinlämning

Torsdagar (jämna veckor) kl 16-18  Butiken öppen

Lördagar kl 10-13 Butiken och Caféet är öppet

Ansvarig: Sune Rydén 070-573 99 36

Om ni önskar skänka skrymmande möbler eller liknande önskar vi att Ni tar kontakt med Marcus (0730 404 303) innan ni kommer, då kan vi alla spara tid och ork. Han gör en snabb avvägning om och när vi har möjlighet att ta emot era tillhörigheter.

Välkommen!

Utdrag ur verksamhetsberättelsen 2017:

Second Hand har nu passerat 21 år sedan starten. Verksamheten har under alla år bedrivits ideellt tack vare många trogna och engagerade medarbetare. Under året har också öppethållandet utökats med öppet varannan torsdag eftermiddag.

Försäljningen i Second Hand verksamheten har under året inbringat 432 433 kr i butiken samt 80 326 kr i caféet. Detta är en ökning både i butik och café. Intäkterna från butiken ger församlingen möjligheter att få vara med och stödja människors villkor i olika delar av vår värld. Överskottet från caféverksamheten går till församlingens ungdomsverksamhet. Missionsrådet fördelar överskottet till katastrofhjälp och utvecklingsprojekt, totalt har under året har 327 404 kr sänts ut. Några exempel på var utsända medel har kommit till användning; torkkatastrofen i Tanzania, svält i Afrikas horn via Läkarmissionen, Indien via Lepramissionen, Världens barn samt Moldavien via Vaknafonden. Enligt avtal med PMU, och som en avdelning av PMU:s biståndscenter, förbinder vi oss att förmedla minst 30 % av utsända medel genom PMU:s projekt. Årets andel har uppgått till ca 32 % och summan är 98 776 kr.

Caféet är en uppskattad mötesplats med många stamgäster. Under hösten har Martin Kvidal genom sin tjänst varit med på lördagarna och samtalat med gästerna. Detta är en viktig insats och ett bra sätt att få kontakt med många Alebor som annars inte besöker vår kyrka. En tisdagskväll under hösten besökte David Åström från Barnsamariten oss medarbetare och berättade om deras verksamhet. Vi gläds över ett stort engagemang hos ett 40-tal medarbetare, varav flera från andra församlingar. Detta tillsammans med Alebornas generositet i att skänka och köpa är grunden till ett gott resultat.

DSC_0504 DSC_0497 Kassan 3 pers