Rebeccas blogg 161226

dsc01649-0112:06 26/12 2016

I bilen påväg till Kono

29 C°

Nu är vi påväg till Kono för att vara med på ett nyårsläger som hålls varje år för ungdomarna från pingstförsmlingarna i landet. Utanför svischar palmer och höga berg förbi. Vi börjar gå mot torrperiod nu så gräset börjar vissna och träden har börjat få en del bruna och torra löv. Men precis i början av torrperioden blir det först svalare. Våra Sierra Leoneska vänner har börjat plocka fram dunjackor och fleecetröjor, något vi svenskar skrattar lite åt, kan ju berätta att de tycker det är kallt när det går under 25 grader.

Förra veckan åkte vi till Kailahun, som ligger i östra delen av landet och där tyckte till och med jag att det var kallt! Inte dunjacka-kallt kanske men jag tror ni kommer skratta ändå, för det var 23 grader och jag frös! Jag sov i långbyxor, tjocktröja och två filtar…jag fasar för när jag kommer tillbaka till vårt kalla Sverige, ni kommer möta mig i vinterskor och vinterjacka. I Kailahun besökte vi ett 30 tal kyrkor för intervju och fotografering och den här gången fick vi 1 get, 3 tuppar, en massa plantins (kokbananer) och en massa apelsiner. Så nu har vi snart besökt de flesta pingstförsmlingar i landet, det har varit svettigt och bilresorna har varit många och långa men det har samtidigt varit väldigt roligt och intressant.

Nu är julen förbi också och jag hoppas ni alla har haft en fin jul. Vi hade en fin jul på sitt vis, den blev så julig det går i ett land där de inte firar jul som vi gör i Sverige. Vi hade med oss julkalendern Mysteriet på Greveholm så den satt vi och tittade på julaftonsmorgonen och på kvällen åt vi fin middag och öppnade julklappar. Här firar de den 25:e så då klädde vi upp oss i klänningar vi låtit en skräddare sy upp och så åkte vi på julgudstjänst. Så vi har allt haft en helt okej jul trots värmen och ingen Kalle Anka på tv:n.

God Jul och Gott Nytt År!

Rebeccadsc01641-01-0120161226_125841-01