Rebbeccas blogg 161028

20161025_132637-0112:40 28/10 2016

Vid matbordet i vår nya lägenhet i Kenema

Molnigt 28 C°

I tisdags gick sista flyttlasset från Freetown till Kenema, så nu mera är vi Kenemabor. Kenema är en stad som ligger 5 timmars bilresa från Freetown och det är där vi ska bo för det mesta under vår praktikanttid. Det kändes lite tråkigt att lämna familjen Kettor som vi bott hos nu den första månaden. Vi har haft det så himla bra och vi har trivts med familjen. Men vi kommer säkert att få det väldigt bra här också när vi har lärt känna människorna i området. Lägenheten som vi bor i ligger i samma byggnad som kyrkan och kyrkans skola, så vi har väldigt nära till förskolan numera och vi behöver inte oroa oss för att bilarna ska gå sönder på vägen till förskolan längre.

När vi kom till lägenheten första gången förra veckan så fanns det ingenting där. Väggarna var helt kala, målade i en ljusgul färg och golvet var av betong. Två sovrum med varsin toalett och ett lite större allrum. Lägenheten blev genast lite trevligare när vi hade lagt ut golvmattan vi köpt och monterat ihop sängarna och vårat matbord med stolar. Nu har vi även satt upp gardiner och lite planscher på väggarna och införskaffat en kyl och lite grejer som behövs i ett hem, så nu är det så hemtrevligt det kan bli när man har en budget att hålla sig inom.

Nu har vi dessutom gått från tre praktikanter till fyra. Vårat nya tillskott heter Malin och kommer från Stockholm. Malin kommer att hjälpa till på förskolan tillsammans med mig och Moa. På bilden har ni oss fyra praktikanter + Daniel Kettor, sonen i familjen från Freetown.

Malin kom tillsammans med ett gäng från Huskvarna som är här och hälsar på i 2 veckor. Nästa vecka ska de åka till några byar vid Liberia gräns och då tänkte vi följa med, tydligen är vägarna väldigt dåliga så det ska bli spännande att se hur denna utflykt kommer att gå.

/Rebecca

20161028_115204-0120161028_180529-01-1