Rebeccas blogg 161003

17:20 3/10 2016

I sängen framför fläkten

Molnigt, 32 Cº

Tror jag börjar vänja mig vid värmen, den första veckan var väldigt svettig. Då sov vi med två fläktar som blåste på max och med två fönster öppna så det skulle bli korsdrag, ändå svettades vi! Men nu har vi gått ner till en fläkt och den blåser på lägsta, så tror att vi har acklimatiserat oss någorlunda i alla fall.

Veckan började med att alla tre bilar som familjen har tillgång till gick sönder. Planen hade ju varit att åka till förskolan och hälsa på för första gången, men så blev det inte. Vi stannade hemma istället och utnyttjade dagen med att tvätta. Tydligen var vi väldigt dåliga på att tvätta och det blev många skratt. Men för att vara första gången jag tvättade med tvättbräda tyckte jag ändå att jag skötte mig bra.

Sedan rullade veckan på. Förskolan här i Sierra Leone är väldigt annorlunda från vad jag är van vid, men det är väldigt intressant att se hur de arbetar.

I onsdags fick jag även testa på att köra bil från där vi bor till förskolan, en resa på ca 25 min. Det är en påfrestning kan jag lova! Vägarna är så dåliga och branta på vissa ställen att man inte kommer upp om man inte använder fyrhjulsdriften. Det är folk överallt och man får ofta tuta för att man ska komma fram. Vägarna är så smala på vissa ställen att om man får möte måste man backa. Så när jag äntligen kom fram till förskolan var jag helt genomsvettig. Så att köra i Sverige sedan kommer att vara rena barnleken när jag vant mig vid detta!

Hälsningar Rebecca