Livorno: Dag 1

Innan vår avresa till Italien hade vi träffats på fika hemma hos föreståndaren E.Berg med familj, där med syfte att umgås diskutera resan, samt agenda för undervisning. Detta skulle dock inte komma att förverkligas förrns den 18, med hänsyn till att hela onsdagen fick vi ägna åt resan.

Vi möttes upp på Landvetter kl 10, på så sätt hade vi god tid på oss innan avfärd till Bryssel och kunde på så sätt hantera potentiella problem (vilket är ett faktum eftersom att vi är en så stor skara). Förvånansvärt nog var resan från Landvetter till Bryssel felfri, nästan alla hann med flyget. Väl i Bryssel passade vi på att smaka på den belgiska kulturen, därför gick majoriteten av skaran bort och åt på Belgiska Burgerking. Några problem med logistiken uppstod, tyvärr med tragisk utgång, men det löste sig, endast den ekonomiska förutsättningen för en viss individ kom att förändras, men vi löser det tillsammans. Lovat vare HERRENS namn.

Väl framme i Milano var samtliga utomordentligt exalterade och hungrade efter italiensk kultur, därför kunde sällskapet knappt bärga sig innan vi befann oss på Italienska McDonalds. Trots detta att vi besökte en kedja som vi alla är allt för väl bekanta med så fanns det gott om utrymme för kulturkrockar. Bland annat tog de betalt för ketchup. Helt ofattbart.

Bilfärden bort till Livorno var en fröjd för ögat, den sydeuropeiska landsbygden tenderar att underskatta. Den långa bilfärden var fullständig go och sällskapet var gott. Väl framme i kyrkan mitt i natten möttes vi av två medlemmar från församlingen, dessa var mycket trevliga och gav oss ett varmt välkomnande, detta trots den sena timmen.

Natanael Kvidal