Information med anledning av Coronaviruset (COVID-19)

Smyrnakyrkan Älvängen vill informera om åtgärder för att minska risken för smittspridning. Vi vill fortsätta fungera som församling men anpassar våra mötesplatser. I nuläget gör vi riskanalyser samt veckovis avstämningar och bedömningar med underlag av myndigheternas rekommendationer och beslut. Denna information gäller tills ny information kommuniceras. 

(Uppdaterad 2021-08-25)

I takt med att restriktionerna har lättat och förhoppningsvis fortsätter att lättas justerar vi våra åtgärder. Idag får vi ses till gudstjänst med ett maxantal om vi kan hålla avstånd och ha anvisade sittplatser. Vi har därför öppna gudstjänster igen, men förbehåller oss rätten att begränsa deltagarantal om det blir för trångt så att vi inte kan hålla avstånd. Detta bevakas av våra mötesvärdar. Vi fortsätter att uppmana alla att ta eget ansvar och att stanna hemma om man har förkylningssymptom och att vara noga med handhygien.

Gudstjänsterna kommer att sändas ca 1 gång/månad på söndagar kl 11 på Facebook och Youtube.

Eget ansvar

  • Vi vill börja med att betona det egna ansvaret att inte besöka våra mötesplatser om du är sjuk samt att stanna hemma minst två dagar efter att du blivit symtomfri. Detta med hänvisning till folkhälsomyndighetens riktlinjer.
  • Vi uppmanar alla våra besökare till att vara extra noggranna med att sköta hygien genom att hosta i armvecket, tvätta händer ofta med tvål och vatten, samt att gärna undvika att hälsa i hand.
  • Vi uppmanar personer som är infektionskänsliga, har nedsatt immunförsvar eller på andra sätt befinner sig inom riskgruppen att inte besöka våra mötesplatser den närmaste tiden. Vi uppmuntrar er att istället fira gudstjänst genom olika digitala medier. Kontakta gärna oss om du vill ha stöd på något sätt.

Vi firar gudstjänst med livestreaming på vår Facebooksida och Youtube-kanal, och med begränsat antal besökande på plats i kyrksalen. Vi ber er att ha överseende med att vi kan behöva avvisa personer från våra samlingar på grund av regler och åtgärder för att minska risken för smittspridning. När vi välkomnar personer till våra mötesplatser vidtar vi följande försiktighetsåtgärder:

  • Vi säkerställer möjlighet till god hygien genom tillgång till städade toaletter och tvättmöjligheter samt handsprit.
  • Vi uppmanar våra värdar och ledare att inte hälsa i hand. 
  • Vi anpassar våra mindre mötesplatser som fortfarande kan vara öppna genom att ha större utrymmen och mindre fysisk närhet. Vi är extra noggranna vid hantering av livsmedel.
  • Håll er uppdaterade på våra sociala medier för eventuellt inställda samlingar.

Vi vill hjälpa!

Vi vill som kyrka göra vad vi kan för att hjälpa människor. Hör av dig till oss om du behöver stöd genom samtal, förbön eller ärenden. Särskilt du som är del av riskgruppen och behöver hjälp med att handla, hämta mediciner på apoteket eller annan service för att minimera risken att smittas. Kontakta oss via telefon (0303-74 66 87), e-post (un.anrymsnull@tkatnok) eller sociala medier så hoppas vi att vi kan göra något för att hjälpa i denna situation.

Vi ber!

Slutligen, låt oss be för varandra och för människor som är drabbade av virusets effekter.

Styrelsen för Smyrnaförsamlingen Älvängen