Hälsning från Rebecca Blom

28 september 2018 – El Salvador

 

Hej!

Nu är det fem veckor sedan jag lämnade Sverige men det känns snarare som fem månader. Just nu befinner jag mig i El Salvador, i staden Acajutla. Det är så mycket som har hänt de här veckorna och saker som har lämnat stora intryck. Tänkte börja med att berätta lite hur de senaste veckorna har sett ut.

 

21 augusti lämnade jag Sverige tillsammans med 7 svenskar. Vi åkte till Amsterdam för en konferens som anordnas varje halvår då nya missionärer och arbetare ska börja jobba inom OM. Konferensen är en liten förberedelse för vad som ska komma hända och man får chansen att lära känna andra som ska ut och jobba på olika platser i världen.

 

1 september lämnade jag + ca 60 andra förväntansfulla människor Amsterdam och flög till Guatemala. De två första veckorna bodde vi på ett hotell i samma stad som skeppet låg i. Där gick vi igenom allt som man behöver veta om säkerhet och om hur det är att leva på ett skepp. Det var intensiva dagar med prov och mycket plugg där emellan.

 

Den 19 september flyttade vi officiellt in på Logos Hope. Dagen innan vi flyttade in fick vi veta vad vi skulle jobba med under vår tid på skeppet. Jag hamnade i städteamet, som på skeppet kallas för ”Angels”, jag trivs med namnet och tjejerna jag jobbar med är jättefestliga så det väger upp alla toaletter jag måste skura. Någon måste ju göra det och jag är glad att få göra det.

 

Mina första dagar på skeppet har varit intensiva. Vi börjar städa klockan 06.00 varje morgon och eftersom vi är under upplärning håller vi på till ca 16.00 varje dag, ibland längre. Så jag är rejält trött efter allt spring i trappor med tunga väskor fyllda med städprylar när kvällen kommer. Sen utöver det är det andra grejer vi måste gå igenom om säkerhet och möten vi måste gå på. Så det är fullt upp, hela dagen, varje dag. Men det kommer nog lugna ner sig när man ordentligt fått en vardag.

 

Här om dagen slog det mig om hur tacksam jag är att få vara en del av det här. Att jag får vara med och hjälpa till så att det här skeppet kan åka runt och sprida Guds kärlek och hjälpa till där det behövs. Så fantastiskt. I tisdags (25/9) när vi lämnade Guatemala för El Salvador, gick vi igenom vad som hade hänt under vår tid där och jag tänkte avsluta med att dela med mig av vad som sades…

Skeppet har i Guatemala

Haft 85 295 besökare

Sålt 57 299 böcker

Sålt 2 937 biblar

Delat ut 569 glasögon

Delat ut 24 vattenrenare

166 st. har beslutat sig för att följa Jesus

 

Hur fantastiskt är inte detta!?

Jag är tacksam för era böner och jag tänker på er,

kram Rebecca